Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καλώς ήρθατε!



Ποια είναι η μαμά πίσω από το Magic of motherhood;


Γεια σας και καλώς ήρθατε στο blog μου!


Είμαι η Γιώτα, κατάγομαι από ένα χωριό του νομού Δράμας αλλά κατοικώ μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Είμαι μαμά ενός μικρού αγοριού, του Νικόλα. Το επάγγελμα μου είναι νηπιαγωγός, με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. 

Αγαπώ πολύ τα παιδιά και προσπαθώ η μάθηση να γίνεται πάντα μέσω παιχνιδιού. Διότι το παιχνίδι είναι η μεγάλη λεωφόρους που οδηγεί στη γνώση. 

Μου αρέσουν τα ταξίδια, οι κατασκευές  και οτιδήποτε είναι δημιουργικό. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς δημιουργικότητα.

Η ιδέα για την δημιουργία του Blog ήρθε πριν λίγους μήνες. 

Ήθελα , θέλω και πιστεύω θα θέλω πάντα να περνάω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορώ με τον Νικόλα μου. 

Πώς, όμως, αυτός ο χρόνος θα είναι ουσιαστικός και δημιουργικός;

Με  παιχνίδια, δραστηριότητες, βιβλία, κατασκευές, χειροτεχνίες και όμορφες στιγμές.....

Όλα τα παραπάνω θέλω να αποτυπώσω και να μοιραστώ μαζί σας σto Μagic of motherhood.


Σας ευχαριστώ πολύ που επισκεφθήκατε το blog μου!







Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιβλιοπρόταση:"Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Τα βιβλία που σχετίζονται με την ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των γονιών. Πρόσφατα έφτασαν στα χέρια μου τα δύο από τα πέντε βιβλία της σειράς ''Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα'' από τις εκδόσεις  Μεταίχμιο  και από την στιγμή που ξεκίνησα να τα διαβάζω δεν μπορούσα να τα αφήσω από τα χέρια μου. Ένιωθα σαν να κάθομαι σε μια αναπαυτική πολυθρόνα με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ στο χέρι μου και απέναντι μου η συγγραφέας να μου εξηγεί με ξεκάθαρο και προσιτό τρόπο πως να κατανοήσω βαθιά την παιδική συμπεριφορά. Να μου μιλάει για ενσυναίσθηση, να με συμβουλεύει αλλά και να μου δίνει παραδείγματα μέσα από την καθημερινότητα ώστε να καταλάβω καλύτερα τους σκοπέλους κάθε ηλικίας. Μια εγκυκλοπαίδεια της παιδικής ηλικίας, μια σανίδα σωτηρίας για τους γονείς που πασχίζουν να συμβαδίσουν με το παιδί τους καθώς αυτό μεγαλώνει και αλλάζει. Μια σύγχρονη βίβλος πέντε τόμων η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία διεθνώς κ

Βιβλιοπροταση:"Φεγγαράκι μου λαμπρό" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και δραστηριότητα

Φεγγαράκι μου λαμπρό Συγγραφέας:   Nicola Slater Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου Εκδόσεις:  Μεταίχμιο Σελίδες: 10 Αν ψάχνετε ένα βιβλίο για να εμπλουτίσετε τις βραδινές αναγνώσεις σας τοτε είστε στην σωστή δημοσίευση. Ένα βιβλίο που με την υπέροχη εικονογράφηση σε συνδυασμό με τους τόσο ζωντανούς ήχους θα τραβήξει το ενδιαφέρον του μικρούς σας αναγνώστη. Στην ερώτηση ποιο είναι το πιο αγαπημένο παιδικό διαχρονικό νανούρισμα τι θα απαντουσατε;; Μα και βέβαια το φεγγαράκι μου λαμπρό. Η μελωδία βασίζεται στο γαλλικό τραγούδι "Ah! Vous dirais-je Maman" που δημοσιεύτηκε το 1761. Αυτές  οι γλυκιές μελωδίες που ηρεμούν το μωρό και το συντροφεύουν στον ύπνο και τα όνειρά του είναι πολύτιμες για τη συναισθηματική και νοητική του ανάπτυξη. Στο βιβλίο αυτό το κλασικό νανούρισμα συνοδεύεται από τους ήχους της τζαζ..... Τα ζωάκια πηγαίνουν στο φεστιβάλ τζαζ και μάλιστα με διαφορετικό μεταφορικό μέσο.