Πριν μερικές μέρες έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο "Ψάξε βρες! Ποιος είναι που;''. Φαινόταν ότι το δέμα είχε φτιαχτεί με αγάπη και μεράκι. Περιείχε μια καρτ ποστάλ με μήνυμα, το βιβλίο και σελιδοδείκτες μέσα σ' ένα χάρτινο σακουλάκι.
Το Βιβλιοσκόπιο είναι ένα βιβλιοπωλείο στο οποίο μπορείτε να βρείτε βιβλία για όλα τα γούστα αλλά και παιχνίδια. Έχει έδρα του την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα το Ρέθυμνο. Τον Φεβρουάριο του 2016 "γεννήθηκε" το πρώτο τους βιβλίο και μαζί του και οι εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.
Τίτλος: Ψάξε βρες!Ποιος είναι που;
Κείμενο- Εικονογράφηση: Guido van Genechten
Προτεινόμενη ηλικία:3-5 ετών
Εκδόσεις:Βιβλιοσκόπιο
Ένα παιχνιδιάρικο και διαδραστικό βιβλίο το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο για να παίξουμε με το παιδί. Βοηθάει τα παιδιά,μέσα από την παρατήρηση,να κατανοήσουν την έννοια του χώρου,να αναπτύξουν την ικανότητα συγκέντρωσης και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους.
Από την πρώτη στιγμή που το έπιασε στα χέρια του ο Νικόλας ενθουσιάστηκε. Μπορεί η προτεινόμενη ηλικία να είναι από 3 ετών ωστόσο μπορεί να δοθεί και σε παιδιά από 1 έτους. Οι σελίδες του είναι από σκληρό χαρτόνι,με στρογγυλεμένες γωνίες και η εικονογράφηση είναι ξεκάθαρη με έντονα χρώματα και μ' αυτό τον τρόπο προσελκύουν τους μικρούς αναγνώστες .
Εννοείται ότι δεν περιμένουμε από τους μικρούς αναγνώστες να βρουν τις απαντήσεις ή να κατανοήσουν τις έννοιες του χώρου. Εμείς με τον Νικόλα (20 μηνών),παρατηρήσαμε τα ζωάκια,τα ονόμασε,μιμηθήκαμε τις φωνές τους και τις κινήσεις τους.
Με αφορμή το βιβλίο και τα σαλιγκάρια που υπάρχουν στο εξώφυλλο αλλά και στο εσωτερικό του βιβλίου φτιάξαμε τα δικά μας σαλιγκάρια.
Η ζύμη που θα σας παρουσιάσω παρακάτω κατά την δική μου γνώμη είναι κλάσης ανώτερη από την αλατοζύμη αλλά και τον πηλό. Είναι τόσο απαλή και μυρίζει τόσο όμορφα.
Τα υλικά μας είναι:
1 φλιτζάνι μικρό σόδα (μαγειρική)
1/2 φλιτζάνι μικρό κορν Φλάουρ
3/4 του ίδιου φλιτζανιου νερό
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία. Ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια μπάλα.Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε προσθέσει ήδη λίγο κορν φλαουρ για να μην κολλήσει. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο για χρήση. Αν βιάζεστε μπορείτε να ψήσετε τα σχέδια σας στους 120° για 1 ώρα. Εγώ τα άφησα πάνω από μία μέρα σε θερμοκρασία δωματίου και στέγνωσαν μόνα τους.
Ευχαριστώ από καρδιάς το ''Βιβλιοσκόπιο''
Πολύ ωραίο βιβλίο (το έχω στην λίστα μου καιρό τώρα) αλλά και υπέροχη παρουσίαση. Την ζύμη θα την δοκιμάσουμε, σίγουρα. ❤
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο βιβλίο (το έχω στην λίστα μου καιρό τώρα) αλλά και υπέροχη παρουσίαση. Την ζύμη θα την δοκιμάσουμε, σίγουρα. ❤
ΑπάντησηΔιαγραφή