Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βιβλιοπρόταση και σπιτικό ζυμάρι σαν πηλός:" Ψάξε βρες!Ποιος είναι που;" Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο



Πριν μερικές μέρες έφτασε στα χέρια μου το βιβλίο "Ψάξε βρες! Ποιος είναι που;''. Φαινόταν ότι το δέμα είχε φτιαχτεί με αγάπη και μεράκι. Περιείχε μια καρτ ποστάλ με μήνυμα, το βιβλίο και σελιδοδείκτες μέσα σ' ένα χάρτινο σακουλάκι.

Το Βιβλιοσκόπιο είναι ένα βιβλιοπωλείο στο οποίο μπορείτε να βρείτε βιβλία για όλα τα γούστα αλλά και παιχνίδια. Έχει έδρα του την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα το Ρέθυμνο. Τον Φεβρουάριο του 2016 "γεννήθηκε" το πρώτο τους βιβλίο και μαζί του και οι εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.

                                   

Τίτλος: Ψάξε βρες!Ποιος είναι που;
Κείμενο- Εικονογράφηση: Guido van Genechten
Προτεινόμενη ηλικία:3-5 ετών
Εκδόσεις:Βιβλιοσκόπιο


Ένα παιχνιδιάρικο και διαδραστικό βιβλίο το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως εργαλείο για να παίξουμε με το παιδί. Βοηθάει τα παιδιά,μέσα από την παρατήρηση,να κατανοήσουν την έννοια του χώρου,να αναπτύξουν την ικανότητα συγκέντρωσης και να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιο τους.


Από την πρώτη στιγμή που το έπιασε στα χέρια του ο Νικόλας ενθουσιάστηκε. Μπορεί η προτεινόμενη ηλικία να είναι από 3 ετών ωστόσο μπορεί να δοθεί και σε παιδιά από 1 έτους. Οι σελίδες του είναι από σκληρό χαρτόνι,με στρογγυλεμένες γωνίες και η εικονογράφηση είναι ξεκάθαρη με έντονα χρώματα και μ' αυτό τον τρόπο προσελκύουν τους  μικρούς αναγνώστες .


Εννοείται ότι δεν περιμένουμε από τους μικρούς αναγνώστες να βρουν τις απαντήσεις ή να κατανοήσουν τις έννοιες του χώρου. Εμείς με τον Νικόλα (20 μηνών),παρατηρήσαμε τα ζωάκια,τα ονόμασε,μιμηθήκαμε τις φωνές τους και τις κινήσεις τους.


Με αφορμή το βιβλίο και τα σαλιγκάρια που υπάρχουν στο εξώφυλλο αλλά και στο εσωτερικό του βιβλίου φτιάξαμε τα δικά μας σαλιγκάρια.
Η ζύμη που θα σας παρουσιάσω παρακάτω κατά την δική μου γνώμη είναι κλάσης ανώτερη από την αλατοζύμη αλλά και τον πηλό. Είναι τόσο απαλή και μυρίζει τόσο όμορφα.


Τα υλικά μας είναι:
1 φλιτζάνι μικρό σόδα (μαγειρική)
1/2 φλιτζάνι μικρό κορν Φλάουρ
3/4 του ίδιου φλιτζανιου νερό


Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία. Ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια μπάλα.Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε προσθέσει  ήδη λίγο κορν φλαουρ για να μην κολλήσει. Μόλις κρυώσει είναι έτοιμο για χρήση. Αν βιάζεστε μπορείτε να ψήσετε τα σχέδια σας στους 120° για 1 ώρα. Εγώ τα άφησα πάνω από μία μέρα σε θερμοκρασία δωματίου και στέγνωσαν μόνα τους.


Και τώρα το πιο ωραίο μέρος της κατασκευής μας.Η διακόσμηση των σαλιγκαριών και το βάψιμο τους.Μπορείτε να τα αφήσετε άσπρα αν θέλετε,να τα στολίσετε με όσπρια και ότι άλλο επιθυμείτε.

Ευχαριστώ από καρδιάς το ''Βιβλιοσκόπιο'' 




Σχόλια

  1. Πολύ ωραίο βιβλίο (το έχω στην λίστα μου καιρό τώρα) αλλά και υπέροχη παρουσίαση. Την ζύμη θα την δοκιμάσουμε, σίγουρα. ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο βιβλίο (το έχω στην λίστα μου καιρό τώρα) αλλά και υπέροχη παρουσίαση. Την ζύμη θα την δοκιμάσουμε, σίγουρα. ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Βιβλιοπρόταση:"Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Τα βιβλία που σχετίζονται με την ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των γονιών. Πρόσφατα έφτασαν στα χέρια μου τα δύο από τα πέντε βιβλία της σειράς ''Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα'' από τις εκδόσεις  Μεταίχμιο  και από την στιγμή που ξεκίνησα να τα διαβάζω δεν μπορούσα να τα αφήσω από τα χέρια μου. Ένιωθα σαν να κάθομαι σε μια αναπαυτική πολυθρόνα με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ στο χέρι μου και απέναντι μου η συγγραφέας να μου εξηγεί με ξεκάθαρο και προσιτό τρόπο πως να κατανοήσω βαθιά την παιδική συμπεριφορά. Να μου μιλάει για ενσυναίσθηση, να με συμβουλεύει αλλά και να μου δίνει παραδείγματα μέσα από την καθημερινότητα ώστε να καταλάβω καλύτερα τους σκοπέλους κάθε ηλικίας. Μια εγκυκλοπαίδεια της παιδικής ηλικίας, μια σανίδα σωτηρίας για τους γονείς που πασχίζουν να συμβαδίσουν με το παιδί τους καθώς αυτό μεγαλώνει και αλλάζει. Μια σύγχρονη βίβλος πέντε τόμων η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία διεθνώς κ

Καλώς ήρθατε!

Ποια είναι η μαμά πίσω από το Magic of motherhood; Γεια σας και καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Γιώτα, κατάγομαι από ένα χωριό του νομού Δράμας αλλά κατοικώ μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Είμαι μαμά ενός μικρού αγοριού, του Νικόλα. Το επάγγελμα μου είναι νηπιαγωγός, με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή.  Αγαπώ πολύ τα παιδιά και προσπαθώ η μάθηση να γίνεται πάντα μέσω παιχνιδιού. Διότι το παιχνίδι είναι η μεγάλη λεωφόρους που οδηγεί στη γνώση.  Μου αρέσουν τα ταξίδια, οι κατασκευές  και οτιδήποτε είναι δημιουργικό. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς δημιουργικότητα. Η ιδέα για την δημιουργία του Blog ήρθε πριν λίγους μήνες.  Ήθελα , θέλω και πιστεύω θα θέλω πάντα να περνάω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορώ με τον Νικόλα μου.  Πώς, όμως, αυτός ο χρόνος θα είναι ουσιαστικός και δημιουργικός; Με  παιχνίδια, δραστηριότητες, βιβλία, κατασκευές, χειροτεχνίες και όμορφες στιγμές..... Όλα τα παραπάνω θέλω να αποτυπώσω και να μοιραστώ μαζί σας σto Μ

Βιβλιοπροταση:"Φεγγαράκι μου λαμπρό" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και δραστηριότητα

Φεγγαράκι μου λαμπρό Συγγραφέας:   Nicola Slater Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου Εκδόσεις:  Μεταίχμιο Σελίδες: 10 Αν ψάχνετε ένα βιβλίο για να εμπλουτίσετε τις βραδινές αναγνώσεις σας τοτε είστε στην σωστή δημοσίευση. Ένα βιβλίο που με την υπέροχη εικονογράφηση σε συνδυασμό με τους τόσο ζωντανούς ήχους θα τραβήξει το ενδιαφέρον του μικρούς σας αναγνώστη. Στην ερώτηση ποιο είναι το πιο αγαπημένο παιδικό διαχρονικό νανούρισμα τι θα απαντουσατε;; Μα και βέβαια το φεγγαράκι μου λαμπρό. Η μελωδία βασίζεται στο γαλλικό τραγούδι "Ah! Vous dirais-je Maman" που δημοσιεύτηκε το 1761. Αυτές  οι γλυκιές μελωδίες που ηρεμούν το μωρό και το συντροφεύουν στον ύπνο και τα όνειρά του είναι πολύτιμες για τη συναισθηματική και νοητική του ανάπτυξη. Στο βιβλίο αυτό το κλασικό νανούρισμα συνοδεύεται από τους ήχους της τζαζ..... Τα ζωάκια πηγαίνουν στο φεστιβάλ τζαζ και μάλιστα με διαφορετικό μεταφορικό μέσο.