Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βιβλιοπρόταση:"Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο



Τα βιβλία που σχετίζονται με την ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των γονιών. Πρόσφατα έφτασαν στα χέρια μου τα δύο από τα πέντε βιβλία της σειράς ''Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα'' από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και από την στιγμή που ξεκίνησα να τα διαβάζω δεν μπορούσα να τα αφήσω από τα χέρια μου.

Ένιωθα σαν να κάθομαι σε μια αναπαυτική πολυθρόνα με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ στο χέρι μου και απέναντι μου η συγγραφέας να μου εξηγεί με ξεκάθαρο και προσιτό τρόπο πως να κατανοήσω βαθιά την παιδική συμπεριφορά. Να μου μιλάει για ενσυναίσθηση, να με συμβουλεύει αλλά και να μου δίνει παραδείγματα μέσα από την καθημερινότητα ώστε να καταλάβω καλύτερα τους σκοπέλους κάθε ηλικίας.


Μια εγκυκλοπαίδεια της παιδικής ηλικίας, μια σανίδα σωτηρίας για τους γονείς που πασχίζουν να συμβαδίσουν με το παιδί τους καθώς αυτό μεγαλώνει και αλλάζει. Μια σύγχρονη βίβλος πέντε τόμων η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία διεθνώς και μεταφράζεται σε 23 γλώσσες.

1. Η ΜΑΓΕΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΟΝΙΟΣ


Το πρώτο βιβλίο της σειράς, ο εισαγωγικός τόμος, δίνει συμβουλές για όλα τα στάδια της ζωής του παιδιού. Βοηθάει τους γονείς να ξεφύγουν από τις ενοχές, να αποδεχτούν ότι τα λάθη είναι αναπόφευκτα, ενώ τους ενθαρρύνει να δοκιμάσουν νέους τρόπους για να κατανοήσουν τη συμπεριφορά των παιδιών.

Γιατί "οι καλοί γονείς δε γεννιούνται, όμως οι περισσότεροι μπορούν να γίνουν καλοί και, σίγουρα, όλοι μπορούν να γίνουν καλύτεροι"

Στο πρώτο βιβλίο αναλύει τα επτά βήματα για να αναπτύξουμε έναν υγιή και δυνατό δεσμό με τα παιδιά μας που θα κρατήσει για πάντα.

ΒΗΜΑ 1: Καλλιεργείστε ισχυρό συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα σε εσάς και το παιδί σας.

ΒΗΜΑ 2: Κατανοήστε ντα συναισθήματα του παιδιού και διαχειριστείτε τα σωστά, έχοντας κατά νου την ηλικία του.

ΒΗΜΑ 3: Αφήστε το παιδί να νιώθει ελεύθερο.

ΒΗΜΑ 4: Μην απογοητεύεστε με τις δυσκολίες και τις κρίσεις.

ΒΗΜΑ 5: Μην ξεχνάτε τη σχέση με τον/τη σύντροφό σας.

ΒΗΜΑ 6: Όρια και συνέπειες.

ΒΗΜΑ 7: Γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας.

Σκοπός αυτού του βιβλίου δεν είναι να κάνει τους τέλειους γονείς,αυτό είναι ανέφικτο.Η τέλεια παιδική ηλικία υπάρχει μόνο στα παραμύθια,άρα η αναζήτηση της τελειότητας είναι μάταιη.

2. Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ


Ένας οδηγός για τους γλυκούς αλλά και θυελλώδεις 24 πρώτους μήνες της ζωής του παιδιού.
  • Οι πρώτες μέρες μετά την γέννηση
  • Οι βάσεις για την ανάπτυξη του συναισθηματικού δεσμού
  • Πώς οι γονείς θα προστατέψουν τη σχέση τους
  • Χρήσιμες συμβουλές για τον θηλασμό, τον ύπνο, την ομιλία και την προσαρμογή του παιδιού στον βρεφονηπιακό σταθμό
"Και μια μέρα έρχεται στον κόσμο το παιδί σας, γυμνό και αβοήθητο. Ανασαίνει , κλαίει, κοιμάται, ένα τέλειο μικρό πλάσμα από την κορυφή ως τα νύχια. Ένας καινούργιος άνθρωπος που το μόνο που έχει ανάγκη είστε εσείς."

Από το οπισθόφυλλο
Τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού αρχίζουμε τη δουλειά για να μπορέσει αυτός ο καινούργιος άνθρωπος να ανοίξει τα δικά του φτερά. Τώρα πρέπει να βρούμε τον τρόπο , να φτιάξουμε μια οικογένεια στην οποία όλοι θα περνάνε καλά μαζί, ένα μέρος όπου το παιδί θα νιώθει πως το προσέχουν και θα μάθει νότια πάντα μπορεί να προσφεύγει σε αυτό- μια εστία. Τώρα καλλιεργείται το αίσθημα ασφάλειας και την αυτοπεποίθηση του, δημιουργείτε τον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ σας. 
Τώρα αρχίζουν όλα.

Η συγγραφέας των βιβλίων Hedvig Montgomery είναι ψυχολόγος με ειδίκευση και πολύχρονη εμπειρία στην οικογενειακή συμβουλευτική, τη θεραπεία ζεύγους και την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων. 

Τα βιβλία της σειράς προλογίζει και έχει επιμεληθεί η ψυχοθεραπεύτρια,σύμβουλος γονέων και συγγραφέας Χριστίνα Ρασιδάκη.

Ευχαριστώ πολύ τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Καλή ανάγνωση, φίλοι μου!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η φυσική μαστίχα Χίου,το ελληνικό superfood που διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες

Νομίζω δεν υπάρχει κανένας που να μην έχει γευτεί την μαστίχα Χίου και να μην γνωρίζει τι είναι, αλλά ξέρετε πόσες ευεργετικές ιδιότητες και εφαρμογές έχει;;; Η φυσική μαστίχα, το “δάκρυ” του μαστιχόδεντρο, αποτελεί ένα μοναδικό γεωργικό προϊόν, η οποία μάλιστα είναι καταχωρημένη στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ως “παραδοσιακό φάρμακο φυτικής προέλευσης”. Το ελληνικό superfood που διαθέτει μοναδικές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες.Εχει τεκμηριωθεί επιστημονικά η ευεργετική δράση της μαστίχας κατά παθήσεων του πεπτικού συστήματος, έλκος στομάχου και φλεγμονώδεις κολίτιδες, η συμβολή της στη στοματική υγιεινή, η σημαντική αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της και το γεγονός ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό.  Η μαστίχα Χίου, συμβάλει στην επούλωση τραυμάτων και στην ανάπλαση της επιδερμίδας   Η ένωση Μαστιχοπαραγωγων έχει δημιουργήσει την εταιρεία MEDITERRA καθώς και τα καταστήματα mastihashop .  Με αυτόν τον τρόπο ανέδειξαν τις ιαματικές και καλλωπιστικές ιδιότητες της

Καλώς ήρθατε!

Ποια είναι η μαμά πίσω από το Magic of motherhood; Γεια σας και καλώς ήρθατε στο blog μου! Είμαι η Γιώτα, κατάγομαι από ένα χωριό του νομού Δράμας αλλά κατοικώ μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη. Είμαι μαμά ενός μικρού αγοριού, του Νικόλα. Το επάγγελμα μου είναι νηπιαγωγός, με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή.  Αγαπώ πολύ τα παιδιά και προσπαθώ η μάθηση να γίνεται πάντα μέσω παιχνιδιού. Διότι το παιχνίδι είναι η μεγάλη λεωφόρους που οδηγεί στη γνώση.  Μου αρέσουν τα ταξίδια, οι κατασκευές  και οτιδήποτε είναι δημιουργικό. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς δημιουργικότητα. Η ιδέα για την δημιουργία του Blog ήρθε πριν λίγους μήνες.  Ήθελα , θέλω και πιστεύω θα θέλω πάντα να περνάω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορώ με τον Νικόλα μου.  Πώς, όμως, αυτός ο χρόνος θα είναι ουσιαστικός και δημιουργικός; Με  παιχνίδια, δραστηριότητες, βιβλία, κατασκευές, χειροτεχνίες και όμορφες στιγμές..... Όλα τα παραπάνω θέλω να αποτυπώσω και να μοιραστώ μαζί σας σto Μ